Δείκτης Χρώματος Pigment: Brown Pigments

Δείκτης Χρώματος Pigment: Brown Pigments

November 15, 2021 0 Von admin

Οι καφέ χρωστικές ήταν διαθέσιμες στους καλλιτέχνες από την προϊστορία με τη μορφή αργιλικών γαιών που περιέχουν μαγγάνιο και οξείδια σιδήρου. Η χρήση του καφέ στην ευρωπαϊκή ζωγραφική κορυφώθηκε τον 17ο και τον 18ο αιώνα, όταν καλλιτέχνες όπως ο Carravagio, ο Rembrandt και ο Van Dyck έκαναν ειδικές χρήση σκούρων καφέ χρωστικών της γης στους πίνακές τους με chiaroscuro. Εκείνη την εποχή, οι καφέ χρωστικές παρασκευάζονταν επίσης με την άλεση αιγυπτιακών μούμιων, μια μακάβρια και ανήθικη πρακτική που ευτυχώς παρήκμασε τον 19ο αιώνα. Ο 20ός αιώνας είδε την ανάπτυξη των χρωστικών αζω και βενζιμιδαζολόνης, επεκτείνοντας το φάσμα των καφέ χρωστικών πέρα ​​από τα παραδοσιακά χρώματα με βάση το οξείδιο του σιδήρου.

Ακολουθεί ένας οδηγός για τις καφέ χρωστικές που χρησιμοποιούνται στις ζωγραφιές καλλιτεχνών σήμερα σύμφωνα με τον δείκτη χρώματος χρωστικής ουσίας, που προσδιορίζεται με το πρόθεμα PBr ή NBr. Μάθετε περισσότερα για το Color Index και γιατί είναι χρήσιμο στους καλλιτέχνες σε αυτήν την ανάρτηση.

Κάθε δείγμα είναι ένα παράδειγμα βαφής καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη χρωστική ουσία και το πραγματικό χρώμα μπορεί να διαφέρει. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάθε δείγμα για να μεταβείτε στη βαφή που απεικονίζεται.

NBr 8 – Van Dyke Brown

Περιγραφή χρώματος: Σκούρο καφέ
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Ημιδιαφανές

Προερχόμενο από χώμα και τύρφη που περιείχε φυσικούς άργιλους και οξείδια σιδήρου, το NBr 8 χρησιμοποιήθηκε από πολλούς από τους Παλαιούς Διδάσκαλους – κυρίως τους Anthony van Dyck, Reubens και Rembrandt. Λίγοι κατασκευαστές χρωμάτων προσφέρουν σήμερα γνήσιο Van Dyke Brown λόγω προβλημάτων αντοχής στο φως και μονιμότητας. Βαφές Van Dyck Brown με ετικέτα PBr 8 θεωρούνται εξαιρετικά ανθεκτικά στο φως, αλλά φαίνεται να υπάρχει κάποια ασυνέπεια γύρω από τους αριθμούς του δείκτη χρώματος της χρωστικής, επειδή ορισμένα χρώματα με την ένδειξη PBr 8 αναφέρονται ως φυγόπονα, υποδεικνύοντας ότι είναι πραγματικά κατασκευασμένα με NBr 8.

PBr 6 – Συνθετικό καφέ οξείδιο του σιδήρου

Περιγραφή χρώματος: Πολλές αποχρώσεις του κίτρινου, του καφέ και του κόκκινου
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Αδιαφανές έως ημιδιαφανές

Τα συνθετικά καφέ οξείδια σιδήρου δημιουργούνται με την οξείδωση του σιδήρου σε ελεγχόμενες συνθήκες, προσαρμόζοντας τις αναλογίες ενυδατωμένου και ανύδρου σιδήρου για τον προσδιορισμό της ακριβούς απόχρωσης. Το Pbr 6 μιμείται τα φυσικά οξείδια του καφέ σιδήρου που ταξινομούνται κάτω από το PBr 7 και είναι πολύ παρόμοια. Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές χρωμάτων λένε ότι είναι πιο εύκολο να φτιάξετε χρώματα καλλιτεχνών χρησιμοποιώντας συνθετικές χρωστικές οξειδίου του σιδήρου, επειδή τα φυσικά τους αντίστοιχα μπορεί να περιέχουν ακαθαρσίες και ελεύθερες ρίζες που μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και το χειρισμό του χρώματος. Το Pbr 6 τείνει να στεγνώνει πιο αργά σε λαδομπογιές από το Pbr 7.

PBr7 – Φυσικό καφέ οξείδιο του σιδήρου

Περιγραφή χρώματος: Πολλές αποχρώσεις του κίτρινου, του καφέ και του κόκκινου
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Αδιαφανές έως ημιδιαφανές

Ο αριθμός δείκτη χρωστικής PBr7 αναφέρεται γενικά σε χρωστικές ουσίες που περιέχουν φυσικά καφέ οξείδια σιδήρου. Αυτά περιλαμβάνουν το Sienna και το Umber, δύο από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα γήινα χρώματα σε μια παλέτα καλλιτεχνών. Η Σιένα πήρε το όνομά της από την πόλη της Σιένα της Ιταλίας. Είναι μια κίτρινη-καφέ χρωστική ουσία που προέρχεται αρχικά από την ιταλική επαρχία της Τοσκάνης. Το χρώμα έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στους καλλιτέχνες της Αναγέννησης τον 14ο αιώνα. Ομοίως, το Umber πήρε το όνομά του από την ιταλική περιοχή της Ούμπρια όπου εξορύχθηκε αρχικά η χρωστική ουσία. Οι «καμένες» παραλλαγές των χρωμάτων της γης μπορούν να παραχθούν με θέρμανση της ακατέργαστης χρωστικής. Αυτή η διαδικασία, που ονομάζεται πύρωση, μετατρέπει εν μέρει τα καφέ οξείδια του σιδήρου σε αιματίτη, ένα κόκκινο οξείδιο του σιδήρου. Η παρουσία μαγγανίου στις φυσικές χρωστικές της γης τα κάνει να στεγνώνουν γρήγορα σε λαδομπογιές, καθιστώντας τα πολύ χρήσιμα για υποβαφή. Είναι δύσκολο να προτείνουμε μερικά χρωματικά μείγματα για ένα τόσο ευρύ φάσμα χρωστικών, αλλά δοκιμάστε να αναμίξετε το Burnt Sienna και το Ultramarine Blue (PB 29) για να κάνετε ένα πλούσιο μαύρο-καφέ και το Prussian Blue (PB 27) και το Raw Umber για να δημιουργήσετε ένα φάσμα χόρτα.

PBr 8 – Καφέ μαγγάνιο

Περιγραφή χρώματος: Σκούρο καφέ
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Αδιαφανές έως ημιδιαφανές

Το PBr 8 περιέχει υδροξείδιο του μαγγανίου και άλλα οξείδια σιδήρου, αλλά δεν είναι σαφές εάν προέρχεται από φυσική γη ή από συνθετική πηγή. Τα χρώματα με την ετικέτα Van Dyck Brown κατασκευάζονται συχνά με PBr 8 και παρόλο που δεν είναι γνήσια Van Dyck Brown (NBr 8), είναι πολύ πιο γρήγορο στο φως από την αρχική χρωστική ουσία.

PBr 11 – Οξείδιο του μαγνησίου σιδήρου

Περιγραφή χρώματος: Ανοιχτό κόκκινο-καφέ
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Διαφανές έως ημιδιάφανο

Ένα γήινο κόκκινο παρόμοιο με το Burnt Sienna (PBr 7), με έντονη κοκκοποίηση σε ακουαρέλα.

PBr 23 – Disazo Brown

Περιγραφή χρώματος: ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΦΕ
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Διαφανής

Μια συνθετική χρωστική diszo, στενά συνδεδεμένη με τις χρωστικές με βάση την κόκκινη αζωχρωστική και όχι τις παραδοσιακές καφέ χρωστικές οξειδίου του σιδήρου. Είναι ένα πολύ έντονο χρώμα με υψηλή αντοχή χρωματισμού και στην ακουαρέλα αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση χωρίς κόκκους στις φυσικές γήινες χρωστικές.

PBr 24 – Τιτανικό αντιμόνιο χρωμίου

Περιγραφή χρώματος: Χρυσό πορτοκαλί
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Αδιαφανής

Το PBr 24 χρησιμοποιείται μερικές φορές για να μιμηθεί την τοξική χρωστική ουσία Naples Yellow (PY 41). Είναι ένα ζεστό, βουτυρένιο χρώμα με εξαιρετική αντοχή στο φως που θα ήταν στο σπίτι σε μια παλέτα πορτρέτου.

PBr 25 – Καφέ βενζιμιδαζολόνη

Περιγραφή χρώματος: Σκούρο κόκκινο-καφέ
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Διαφανής

Μια ζωντανή, διαφανής εναλλακτική λύση στις φυσικές καφέ γαίες. Το Benzimidazolone Brown έχει υψηλή αντοχή χρωματισμού, καθιστώντας το κυρίαρχο χρώμα ανάμειξης. Δοκιμάστε να το συνδυάσετε με ένα κίτρινο εξίσου υψηλής απόχρωσης, όπως το Diarylide Yellow (PY 83) για να φτιάξετε φθινοπωρινά πορτοκάλια.

Αυτή η ανάρτηση είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης σειράς σχετικά με τον δείκτη χρώματος χρωστικών.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τη σειρά Pigment Stories για να μάθετε για την ιστορία πίσω από ορισμένες ευρέως χρησιμοποιούμενες χρωστικές.

Αγοράστε χρωστικές στο jacksonsart.com

Evie Hatch

Τα ενδιαφέροντα της Evie βρίσκονται στην ιστορία και τα χαρακτηριστικά των χρωμάτων και των υλικών του καλλιτέχνη. Αυτή η έρευνα παίζει μεγάλο ρόλο στην καλλιτεχνική της πρακτική. της αρέσει να ερευνά τις παραδοσιακές τεχνικές και φτιάχνει τις δικές της ακουαρέλες και λαδομπογιές. Η Evie αποφοίτησε το 2016 από το Camberwell College of Art με πτυχίο στο Σχέδιο. Αυτή τη στιγμή σπουδάζει Ιστορία της Τέχνης στο Ινστιτούτο Courtauld του Λονδίνου.