Δείκτης Χρώματος Pigment: Green Pigments

Δείκτης Χρώματος Pigment: Green Pigments

Oktober 25, 2021 0 Von admin

Στην αρχαιότητα, το πράσινο ήταν διαθέσιμο στους καλλιτέχνες με τη μορφή φυσικής πράσινης γης και ορυκτών όπως ο μαλαχίτης. Οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν το Verdigris εκθέτοντας χαλκό σε οξικό οξύ και ξύνοντας την πράσινη κρούστα που σχηματίστηκε. Το Verdigris παρέμεινε μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες πράσινες χρωστικές μέχρι τον 19ο αιώνα, όταν ανακαλύφθηκαν το Emerald Green, το Cobalt Green και το Viridian. Και οι τρεις χρωστικές ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των παλετών των ιμπρεσιονιστών. Ένα φάσμα πράσινων μπορεί να αναμειχθεί με διάφορες μπλε και κίτρινες χρωστικές, αλλά μια μόνο πράσινη χρωστική μπορεί να είναι χρήσιμη – μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αφετηρία για την ανάμειξη άλλων πρασίνων ή για την εξουδετέρωση των ισχυρών κόκκινων.

Ακολουθεί ένας οδηγός για τις πράσινες χρωστικές που χρησιμοποιούνται στις ζωγραφιές καλλιτεχνών σήμερα σύμφωνα με τον δείκτη χρωμάτων Pigment, που προσδιορίζεται με το πρόθεμα PG. Μάθετε περισσότερα για το Color Index και γιατί είναι χρήσιμο στους καλλιτέχνες σε αυτήν την ανάρτηση.

Κάθε δείγμα είναι ένα παράδειγμα βαφής καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη χρωστική ουσία και το πραγματικό χρώμα μπορεί να διαφέρει. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάθε δείγμα για να μεταβείτε στη βαφή που απεικονίζεται.

PG 7 – Πράσινο Φθαλοκυανίνη

Περιγραφή χρώματος: Δροσερό πράσινο με μπλε υποτόνους
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Διαφανής

Η χρωστική Phthalo Green απορροφά περισσότερο μπλε φως από το Phthalo Blue (PB 15), και αυτό επιτυγχάνεται με τη χλωρίωση της χρωστικής φθαλοκυανίνης χαλκού. Είναι ένα βελούδινο χρώμα με πολύ βαθιές, μπλε αποχρώσεις. Δοκιμάστε να το αναμίξετε με Pyrrole Red (PR 254, PR 255 ή PR264) για να κάνετε ένα χρωματικό μαύρο ή με ένα κίτρινο λεμόνι (όπως το PY 175) για να δημιουργήσετε λαμπερά πράσινα ελατήρια.

PG 17 – Πράσινο οξείδιο του χρωμίου

Περιγραφή χρώματος: Πυκνό κιτρινοπράσινο
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Αδιαφανής

Το Chromium Oxide Green παρήχθη για πρώτη φορά το 1798. Είναι μια πυκνή, αδιαφανής και ελαφρώς θαμπή χρωστική ουσία, αλλά μπορεί να είναι ένα ενδιαφέρον χρώμα για χρήση στην υποζωγραφική για πορτρέτα, καθώς και για την απεικόνιση φυλλώματος σε βοτανικές εργασίες. Όταν αναμιγνύεται με πολλά Titanium White (PW 6) δίνει ένα απαλό λεμονί χρώμα.

PG 18 – Viridian

Περιγραφή χρώματος: Δροσερό πράσινο με μπλε υποτόνους
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Ημιδιαφανές

Το Viridian μπορεί να βρεθεί στους πίνακες των ιμπρεσιονιστών και των μετα-ιμπρεσιονιστών και συνεχίζει να είναι μια δημοφιλής χρωστική ουσία σήμερα. Είναι σχετικά σκοτεινής αξίας όταν χρησιμοποιείται απευθείας από το σωλήνα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κάποιων σκούρων μειγμάτων. Η μπλε απόχρωση του Viridian αποκαλύπτεται σε λούστρες και σε αποχρώσεις με λευκό, όπου κάνει ένα μπλε του ουρανού. Δοκιμάστε να το αναμίξετε με Alizarin Crimson (PR 83) για βαθύ μαύρο ή με Raw Sienna (PBr 7) για πλούσια, φυσικά χόρτα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Viridian και τις δυνατότητες μίξης του εδώ.

PG 19 – Cobalt Green Pale

Περιγραφή χρώματος: Κυμαίνεται από μπλε τόνους, σχεδόν τιρκουάζ πράσινο, έως κιτρινοπράσινο
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Αδιαφανής

Ανακαλύφθηκε το 1780 από τον Σουηδό χημικό Sven Rinman και ως αποτέλεσμα, μερικές φορές είναι γνωστό ως Rinman’s Green. Όσο περισσότερο οξείδιο ψευδαργύρου υπάρχει στη σύνθεση, τόσο πιο χλωμή είναι η χρωστική ουσία. Μάθετε περισσότερα για τις χρωστικές του κοβαλτίου σε αυτό το άρθρο.

PG 23 – Πράσινη Γη

Περιγραφή χρώματος: Κυμαίνεται από μια μπλε-πράσινη απόχρωση έως μια κίτρινη-πράσινη απόχρωση
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Διαφανές έως ημιδιάφανο

Γνωστό και ως Terre Verte, οι φυσικές πράσινες γαίες περιέχουν πυριτικό άργιλο και πράσινα ορυκτά. Όπως και οι άλλες χρωστικές της γης, χρησιμοποιούνται από την προϊστορική εποχή. Οι περισσότερες χρωστικές Terre Verte και πράσινες γήινες χρωστικές είναι πολύ ευαίσθητες με χαμηλή αντοχή χρωματισμού που τις καθιστά αναπάντεχες στα μείγματα, αλλά είναι χαρακτηριστικές χρωστικές από μόνες τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξουδετερώσουν κόκκινες και πορτοκαλί χρωστικές ή σε υποζωγραφιές για πορτρέτα (μια τεχνική γνωστό ως verdaccio, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία φυσικών αποχρώσεων σάρκας).

PG 26 – Cobalt Green

Περιγραφή χρώματος: Κυμαίνεται από τιρκουάζ μπλε έως σκούρα πράσινα δάση
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Ημιδιαφανές

Το PG26 (οξείδιο του χρωμίου κοβαλτίου) είναι η βαθύτερη ποικιλία του Cobalt Green. Είναι ένα σιωπηλό, χαμηλής απόχρωσης χρώμα που έχει μεγάλη κοκκοποίηση στην ακουαρέλα. Δοκιμάστε να το αναμίξετε με Άλευκα Λευκό Τιτανίου (PW 6:1) για να κάνετε απαλά κιτρινοπράσινα. Μάθετε περισσότερα για τις χρωστικές του κοβαλτίου σε αυτό το άρθρο.

PG 36 – Πράσινη κίτρινη απόχρωση φθαλοκυανίνης

Περιγραφή χρώματος: Λαμπερό πράσινο με κίτρινους υποτόνους
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Διαφανής

Συνήθως λίγο πιο ακριβό από τις άλλες χρωστικές ουσίες Phthalo, το Phthalo Green Yellow Shade παράγεται με επεξεργασία φθαλοκυανίνης χαλκού με βρώμιο. Είναι μοναδικό μεταξύ των χρωστικών Phthalo στο ότι έχει πολύ κίτρινο τόνο. Κάνει μια ενδιαφέρουσα προσθήκη σε μια παλέτα τοπίων όταν αναμιγνύεται με γήινα χρώματα και κάνει μερικά βαθιά μαύρα όταν αναμειγνύεται με κόκκινο. Μάθετε περισσότερα για τις χρωστικές Phthalo σε αυτό το άρθρο.

PG 50 – Cobalt Green

Περιγραφή χρώματος: Κυμαίνεται από έντονο γαλαζοπράσινο έως κιτρινωπό-πράσινο
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: Αδιαφανής

Όσον αφορά το PG 50, υπάρχουν πολλές διαφορές στα χαρακτηριστικά χρώματος και χειρισμού μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών χρωμάτων. Η ποικιλία γαλάζιου χρώματος είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη χρωστική ουσία – έχει υψηλή αντοχή χρωματισμού και αδιαφάνεια και είναι ένα ευέλικτο μίξερ. Δοκιμάστε να το συνδυάσετε με Perinone Orange (PO 36) ή Burnt Sienna (PBr 7) για να φτιάξετε μια σειρά από χόρτα για ζωγραφική τοπίου.

Αυτή η ανάρτηση είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης σειράς σχετικά με τον δείκτη χρώματος χρωστικών.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τη σειρά Pigment Stories για να μάθετε για την ιστορία πίσω από ορισμένες ευρέως χρησιμοποιούμενες χρωστικές.

Αγοράστε χρωστικές στο jacksonsart.com

Evie Hatch

Τα ενδιαφέροντα της Evie βρίσκονται στην ιστορία και τα χαρακτηριστικά των χρωμάτων και των υλικών του καλλιτέχνη. Αυτή η έρευνα παίζει μεγάλο ρόλο στην καλλιτεχνική της πρακτική. της αρέσει να ερευνά τις παραδοσιακές τεχνικές και φτιάχνει τις δικές της ακουαρέλες και λαδομπογιές. Η Evie αποφοίτησε το 2016 από το Camberwell College of Art με πτυχίο στο Σχέδιο. Αυτή τη στιγμή σπουδάζει Ιστορία της Τέχνης στο Ινστιτούτο Courtauld του Λονδίνου.