Δικαστήριο παγώνει τη Ρωσία της Volkswagen – https://istanbulpost.com.tr

Δικαστήριο παγώνει τη Ρωσία της Volkswagen – https://istanbulpost.com.tr

März 21, 2023 0 Von admin

Η πώληση του εργοστασίου σε Καλούγκα, Ρωσία, θα πρέπει ουσιαστικά να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Μια αγωγή από την αυτοκινητοβιομηχανία Gaz θα πρέπει τώρα να καθυστερήσει αυτό.

Ένα δικαστήριο μέσα Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας την Δευτέρα πάγωσε όλα τα Περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου Volkswagen στη Ρωσία. Όπως φαίνεται από δικαστικά έγγραφα, η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Gaz είχε μηνύσει τη VW μετά τη λήξη της συνεργασίας του ομίλου Dax τον Αύγουστο.

Gaz – γνωστός σε Σοβιετική εποχή για την παραγωγή του Λιμουζίνες Βόλγα – ήταν Volkswagenήταν κατασκευαστικός συνεργάτης της μέχρι πέρυσι και συναρμολόγησε μοντέλα VW και Skoda στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Ενα από συνιδιοκτήτες του Gaz είναι ολιγάρχης Όλεγκ Ντεριπάσκα. Ο 55χρονος βρίσκεται στους δυτικούς καταλόγους κυρώσεων λόγω της σημασίας του για τη ρωσική αμυντική βιομηχανία και της εγγύτητάς του με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Εκτός από αυτοκίνητα, η Gaz κατασκευάζει και επισκευάζει επίσης οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής ημερήσιας εφημερίδας Kommersant, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο για να κηρύξει άκυρη την καταγγελία της σύμβασης συναρμολόγησης και να υποχρεώσει τη VW να καταβάλει συμβατική ποινή 15,6 δισεκατομμυρίων ρούβλια, που ισοδυναμεί με 190 εκατομμύρια ευρώ. Η αγωγή κατατέθηκε στις 14 Μαρτίου και κρίθηκε υπέρ της Gaz στις 17 Μαρτίου. Αρχικά ανέφεραν τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Interfax.

Μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η Volkswagen ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και αυτή τη στιγμή προσπαθεί να πουλήσει το εργοστάσιό της στην Καλούγκα, νότια της Μόσχας. Έχει χωρητικότητα 225.000 αυτοκινήτων ετησίως και η παραγωγή έχει σταματήσει από τον Μάρτιο του 2022.