Δύο εικονογράφοι ζωγραφίζουν με το Indian Ink του Jackson

Δύο εικονογράφοι ζωγραφίζουν με το Indian Ink του Jackson

November 10, 2021 0 Von admin

Ο Οκτώβριος είναι συχνά ένας μήνας σε ένα ημερολόγιο καλλιτεχνών αφιερωμένος στα σχέδια με μελάνι, με τη συμμετοχή στο Inktober. Ζητήσαμε από τους εικονογράφους Philip Harris και Richard Stephenson να δοκιμάσουν το Indian Ink του Jackson. Κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατασκευασμένο με βάση υψηλής ποιότητας μέτριο shellac και καθαρό νερό, το μελάνι έχει καθαρή, ομαλή και σταθερή ροή. Μάθετε πώς πειραματίζονται ο Φίλιππος και ο Ρίτσαρντ και χρησιμοποιήστε το παρακάτω μελάνι.


Ρίτσαρντ Στέφενσον

Το μελάνι και η χαρακτική κάθε είδους, για μένα, είναι μερικές από τις πιο σημαντικές εφευρέσεις, ανακαλύψεις και πράξεις στην καθιέρωση του σύγχρονου πολιτισμού. Έχει επιτρέψει στην επικοινωνία γνώσης και ιδεών να διαποτίσει γενιά σε γενιά: βοηθώντας μας να κατανοήσουμε τι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν οι λέξεις, να καταγράψουμε την ιστορία… και να φανταστούμε το μέλλον. Επίσης, δεν θα ήξερα τι να κάνω με τον εαυτό μου αν δεν ήταν το μελάνι.

Έχοντας σχεδιάσει κυρίως με μελάνι για 25 χρόνια, χάρηκα που μου ζητήθηκε από την Jackson’s Art να αναθεωρήσω το Jackson’s Indian Ink. Αντί να επιμείνω απλώς στην εργασία γραμμής, στην οποία βασίζεται συνήθως το σώμα της δουλειάς μου, αποφάσισα να εφαρμόσω πολλές πλύσεις μελανιού σε αυτό το κομμάτι για να βάλω το μελάνι στους ρυθμούς του. Χωρίς αμφιβολία, η ποιότητα του μελανιού είναι ένα από τα καλύτερα που έχω χρησιμοποιήσει.

Ξεκίνησα μεταγγίζοντας λίγο καθαρό μελάνι και μετά έφτιαξα μείγματα νερού με μελάνη με 20% νερό, 50% νερό και 80% νερό. Τα έβαλα σε σειρά πυκνότητας για να αποφύγω γενική σύγχυση.

Για το κομμάτι χρησιμοποίησα το Speedball Mapping Dip Pen Set, συγκεκριμένα τη μύτη 513EF – Globe στη θήκη Speedball και τη μύτη 100 Artist στη θήκη 104 (για εργασίες λεπτής γραμμής). Για τις πλύσεις και τις εργασίες με παχύτερο μελάνι χρησιμοποίησα μια βούρτσα παρόμοια με το Shinku: Red Synthetic Bristle Hair Brush (Μέγεθος No 8) και το Akashita: Thick Natural Hair Calligraphy Brush (επίσης μέγεθος No 8).

Κάνοντας μερικές γρήγορες δοκιμές με τα στυλό, βρήκα το μελάνι να στεγνώνει εντυπωσιακά γρήγορα με βαθύ, συμπαγές μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και μηδενικό φτερό (αιμορραγία). Το φτερωτό είναι ένα πρόβλημα με τα μελάνια χαμηλής ποιότητας, αλλά η ινδική μελάνη της Jackson έχει όμορφη ροή και εφαρμόζεται πολύ ομαλά, ώστε να μπορείτε να επιτύχετε μια πολύ λεπτή γραμμή. Έλαβα ένα μπουκάλι μελάνι 300 ml και θα συμβούλευα να χρησιμοποιήσετε μια μακρά πιπέτα για να μην απογοητεύσετε το γραφείο ή την επιφάνεια εργασίας σας.

Έγραψα πρώτα την ιδέα μου με μολύβι και μετά χρησιμοποίησα τα στυλό για να επισημάνω τα περιγράμματα του σχεδίου. Η ευελιξία των μύτης ήταν εξαιρετική και η παραγωγή διαφορετικών προφορών με τις γραμμές ήταν πολύ εφικτή με το μελάνι. Επειδή ήθελα να δοκιμάσω αυτό το μελάνι, έδωσα πολύ λίγο χρόνο στις γραμμές να στεγνώσουν πριν εφαρμόσω την πρώτη πλύση.

Εφάρμοσα πρώτα το μείγμα μελανιού νερού 80% για ένα ελαφρύ πλύσιμο αφήνοντας τον φάρο ανέγγιχτο. Στη συνέχεια εφάρμοσα ένα δεύτερο πιο σκούρο χρησιμοποιώντας και τα δύο μείγματα 80% και 50% για να δώσω την αίσθηση ότι ο φάρος είναι η μόνη πηγή φωτός. Αυτό είναι προφανές τώρα που το έγραψα. Σταμάτησα εκεί για να επανεξετάσω τις αρχικές γραμμές μελανιού που είχα βάλει κάτω για να δω πώς ταίριαζαν με τις πλύσεις που εφαρμόστηκαν μόλις ένα λεπτό αργότερα. Ούτε μια γραμμή δεν είχε μουντζώσει, ούτε είχε αιμορραγήσει και μπορείτε να δείτε από το στρεβλό χαρτί ότι πήγα στην πόλη με το πλύσιμο. Το μελάνι στεγνώνει πολύ γρήγορα και είναι εντελώς αδιάβροχο.

Στη συνέχεια, άρχισα να εφαρμόζω καθαρό μελάνι για να σκουρύνει το θαλασσινό νερό και να δώσω αντίθεση με τα αφρώδη τμήματα των κυμάτων χρησιμοποιώντας τη βούρτσα μαλλιών Bristle και τη βούρτσα καλλιγραφίας. Τα πινέλα έπιασαν καλά το μελάνι και υπήρχε πολύς έλεγχος κατά την εφαρμογή. Ποτέ δεν ένιωσα ότι το μελάνι έτρεχε ή έκανε κάτι που δεν ήθελα να κάνει. Χρησιμοποίησα τη βούρτσα με τρίχες για να εφαρμόσω κάποια λεπτή λεπτομέρεια στον φάρο και τους βράχους από κάτω και άφησα μια ορατή άνθιση γύρω από την πηγή φωτός.

Για να τελειώσω, σήκωσα ξανά τα στυλό μου και έβαλα ελαφριές πινελιές μέσα από τα κύματα για να υποκινήσω περαιτέρω κίνηση στη θάλασσα και έβαλα μερικές πρόσθετες λεπτομέρειες γύρω από την πόρτα του φάρου και τα κάγκελα στην κορυφή χρησιμοποιώντας τη μύτη 100 Artist. Για την εμπειρία παλαίωσής μου με τα μελάνια, η ποιότητα και η ευελιξία αυτού του μελανιού είναι τα υψηλότερα πρότυπα. Είτε μόλις ξεκινάτε είτε είστε ήδη σε επαγγελματικό επίπεδο εκκόλαψης, ραβδώσεων ή καλλιγραφίας, αυτό το μελάνι είναι ένας απαραίτητος σύντροφος για την εξερεύνηση της φαντασίας και της τέχνης σας.

Σχετικά με τον Richard Stephenson

Ο RE Stephenson είναι ένας εικονογράφος που ζει και εργάζεται στο Βόρειο Γιορκσάιρ της Αγγλίας. Αντλώντας έμπνευση από τη φύση, την ψυχική υγεία, την επιστημονική φαντασία, τη φαντασία και οτιδήποτε περίεργο, το έργο του ξεχειλίζει από νέες περιπέτειες και αφηγηματικό σασπένς.

Με πτυχίο στη Γραφική Τέχνη και το Σχέδιο, ο Richard παράγει έργα σε διάφορα μέσα για ένα ευρύ φάσμα πελατών, όπως η UNICEF και η Επιτροπή Δασών της Γουιάνας, αλλά η καρδιά του κατοικεί στον κόσμο της εικονογράφησης με στυλό και μελάνι.

Αποτυπώνοντας κορυφαίες στιγμές στους εναλλακτικούς κόσμους που δημιουργεί, εμβαθύνοντας στο έντονο δράμα μιας κατά τα άλλα άγνωστης ιστορίας – το έργο του Richard προσφέρει μια αίσθηση του τι έχει συμβεί πριν από τη στιγμή και τι μπορεί να προκύψει στο άμεσο μέλλον.

Ταξιδεύοντας στα όρια των ασυνήθιστων στιγμών που μεταμορφώνονται σε οικεία, ελπίζει το έργο του να βρει συγγένεια με τον θεατή, ίσως αναλογιζόμενος τις ιστορίες της ζωής τους… ή ότι απλώς απολαμβάνουν την εικόνα όπως είναι.

Ινσταγκραμ: @re_stephenson
Δικτυακός τόπος: restephensonart.com
Etsy: etsy.com/uk/shop/REStephensonArt


Φίλιπ Χάρις

Ενώ χρησιμοποιούσα το ινδικό μελάνι του Jackson, διαπίστωσα ότι είναι αρκετά γρήγορο μελάνι που λειτουργεί καλά εάν κάνετε γρήγορα σημάδια ενώ σχεδιάζετε ή εάν χρησιμοποιείτε πινέλα. Φαίνεται να στεγνώνει γρήγορα σε χαρτί, κάτι που είναι πολύ βολικό για να αποφύγετε να μουτζουρώσετε τυχόν σημάδια με το χέρι σας.

Ανακάλυψα ότι λειτούργησε καλύτερα για μένα με πιο λεπτές μύτες σχεδίασης όπως μια μύτη χαρτογράφησης που μου έδινε περισσότερο έλεγχο στη γραμμή. Δεν συνιστώ τη χρήση του με μύτη G ή με μύτη κουταλιού, καθώς το μελάνι φαινόταν να πλημμυρίζει εύκολα τη μύτη και έχει ως αποτέλεσμα να χάσετε τις λεπτές λεπτομέρειες ενώ σχεδιάζετε.

Είναι ημι-αδιαφανές και έχει ζεστό μαύρο τόνο αντί για το τραγανό επίπεδο μαύρο άλλων μελανιών σχεδίασης που θα ήταν καλό να αποτυπώσετε την ατμόσφαιρα στα σχέδιά σας ή αν θέλετε να το τοποθετήσετε σε στρώματα για να δημιουργήσετε βάθος.

Ο ζεστός τόνος του μελανιού προσφέρεται όμορφα για συνδυασμό με ένα χαρτί που είναι ελαφρώς υπόλευκο, ειδικά αν έχει μια ζεστή κίτρινη απόχρωση.

Θα το συνιστούσα αν θέλετε να δημιουργήσετε περιοχές πλυσίματος με ένα πινέλο μέσα στη δουλειά σας ή αν είστε καλλιτέχνης με στυλό που θέλετε να γεμίσετε μεγάλες περιοχές με πιο διακριτικούς τόνους που έχουν ποικίλα επίπεδα σκοταδισμού.

Σχετικά με τον Φίλιπ Χάρις

Ο Philip Harris είναι ανεξάρτητος εικονογράφος, ιδιοκτήτης τσιουάουα και λάτρης του vintage blues που ζει και εργάζεται αυτήν τη στιγμή στο Ντέβον του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Φίλιππος εμπνεύστηκε την εικονογράφηση όταν ήταν παιδί μελετώντας τα παλιά τετράδια σκίτσων του παππού του γύρω από το σπίτι της οικογένειας. Κατά τη διάρκεια του πανεπιστημίου κληρονόμησε τη συλλογή του παππού του με στυλό και άρχισε να πειραματίζεται με στυλό και μελάνι, γοητευμένος από τη διασταύρωση, τον πουαντιλισμό και τη γραμμική εργασία. Εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις ίδιες μύτες για στυλό σήμερα, καθώς και να χρησιμοποιεί άλλα μέσα, όπως στυλό Rotring, μαρκαδόρους με αλκοόλ και χαρακτικά για τη δημιουργία των εικόνων του.

Κατάστημα: philipharrisillustration.com
Portfolio: philipharrisillustration.co.uk
Ινσταγκραμ: @philipharrisillustration
Κελάδημα: @philipharrisart

Χρησιμοποιήστε ή αναζητήστε την ετικέτα Instagram #jacksonsmaterials για να δείτε περισσότερα.