Η αποθήκευση δεδομένων που βασίζεται στο cloud κάνει τους κατασκευαστές πιο ευέλικτους

Η αποθήκευση δεδομένων που βασίζεται στο cloud κάνει τους κατασκευαστές πιο ευέλικτους

September 29, 2022 0 Von admin

Τα προϊόντα γύρω μας γίνονται όλο και πιο περίπλοκα κάθε χρόνο. Τα μηχανικά σχέδια γίνονται όλο και πιο περίπλοκα, η ανάπτυξη λογισμικού είναι όλο και πιο ισχυρή, για να μην αναφέρουμε ότι όλο και περισσότερα φυσικά προϊόντα ενσωματώνονται στο διαδίκτυο των πραγμάτων ή περιέχουν ξεχωριστό λογισμικό. Ως αποτέλεσμα, οι κατασκευαστές πρέπει να είναι πιο ευέλικτοι από ποτέ, και οι περισσότεροι αγωνίζονται να συμβαδίσουν.

Η τεχνολογία cloud είναι από τις μεγαλύτερες αλλαγές. Η αγορά υπηρεσιών cloud είναι αξίας άνω των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυξάνεται.

Ενώ οι διαδικασίες γραμμικής ανάπτυξης έχουν εξυπηρετήσει καλά τους κατασκευαστές για δεκαετίες, τα μελλοντικά προϊόντα απαιτούν πολυδιάστατο σχεδιασμό. Τώρα είναι η ώρα για τις εταιρείες που αναπτύσσουν περιορισμένα εργαλεία να εξετάσουν το ενδεχόμενο μετάβασης σε αποθήκευση δεδομένων που βασίζεται σε σύννεφο και ισχυρά εργαλεία σχεδιασμού προϊόντων.

Οι περιορισμοί των γραμμικών παραγωγικών διαδικασιών

Τα σιλό δεδομένων έχουν γίνει ένας από τους μεγαλύτερους περιορισμούς με τη χρήση γραμμικών διαδικασιών παραγωγής. Ακόμη και όταν ένας κατασκευαστής υιοθετεί προηγμένες λύσεις διεργασιών, το πρόβλημα συλλογής δεδομένων παλαιού τύπου παραμένει σε μεμονωμένα κανάλια. Για παράδειγμα, εάν η εταιρεία σας συλλέγει δεδομένα από τον νέο εξοπλισμό σας ενώ συλλέγει δεδομένα από άλλους προμηθευτές χωριστά, ενδέχεται να καταλήξετε με μη συμβατές μορφές αρχείων. Πώς θα αναλύσετε τα δεδομένα σας για να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα των προϊόντων σας εάν δεν μπορείτε να συνδυάσετε τα στατιστικά σας;

Προβλήματα συμβατότητας μπορεί επίσης να προκύψουν σε εσωτερικά τμήματα. Τα τμήματα μάρκετινγκ, προϊόντων και σχεδιασμού μπορεί να χρησιμοποιούν τα πιο πρόσφατα εργαλεία, αλλά εάν τα δεδομένα τους δεν είναι συμβατά ή ενσωματωμένα στον ίδιο προορισμό, μπορεί να προκληθούν καθυστερήσεις. Μπορεί να έχετε πρόβλημα με την οργάνωση όλων των αναφορών σας και μπορεί να χάσετε εντελώς σημαντικές πληροφορίες.

Η ευκινησία είναι σημαντική σε κάθε στάδιο της κατασκευής

Η ευκινησία είναι ένα βασικό προσόν σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Όταν η επιχείρησή σας είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να λαμβάνει αποτελεσματικές, τεκμηριωμένες αποφάσεις, θα είστε καλύτερα σε θέση να παραδίδετε ανταγωνιστικά προϊόντα στις αγορές σας σε μικρότερα χρονικά διαστήματα.

Η ευκινησία ξεκινά στο σύννεφο

Όταν εφαρμοστεί σωστά, το cloud δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να εξαλείψουν τα σιλό δεδομένων και να δημιουργήσουν μια πηγή αλήθειας για ολόκληρο τον οργανισμό, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι ομάδες σας. Το σύννεφο σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να εφαρμόζετε ισχυρά αναλυτικά στοιχεία στα δεδομένα σας για να αποτρέψετε οποιονδήποτε στον οργανισμό σας να χρειάζεται να ερμηνεύει ακατέργαστα δεδομένα. Αντί να ξοδεύετε πολύτιμες ώρες πάνω από τα στοιχεία, οι ομάδες σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύννεφο για να προσφέρουν αυτόματα τις καλύτερες ερμηνείες των στατιστικών.

Το Cloud σας εξοικονομεί χρόνο

Η χρήση του cloud βοηθά τις ομάδες σας να επικοινωνούν και να συνεργάζονται πιο αποτελεσματικά. Φανταστείτε ότι η ομάδα σχεδιασμού σας δημιουργεί μια τρισδιάστατη απόδοση ενός πρωτοτύπου και στη συνέχεια τη στέλνει στο cloud, όπου το εργοστάσιό σας σε άλλη ζώνη ώρας λαμβάνει μια αυτόματη ειδοποίηση για τη λήψη του αρχείου. Στη συνέχεια, μπορούν να δημιουργήσουν μια τρισδιάστατη φυσική έκδοση για να αναλύσουν, να δοκιμάσουν και να στείλουν άμεσα σχόλια στην ομάδα σχεδιασμού ενώ προετοιμάζουν τη γραμμή παραγωγής τους για το νέο προϊόν. Ταυτόχρονα, η ομάδα μάρκετινγκ μπορεί να εξετάσει το σχέδιο και να δημιουργήσει μια ιστορία καμπάνιας γύρω από αυτό.

Το Cloud αυξάνει τη λειτουργικότητα

Οι ομάδες σχεδιασμού προϊόντων που χρησιμοποιούν το cloud έχουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των ομάδων τους από εκείνες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μια σειρά από άκαμπτα εργαλεία με ξεχωριστές λειτουργίες. Αντίθετα, οι ομάδες σχεδιασμού προϊόντων μπορούν να χρησιμοποιούν το cloud για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να αναλύουν και να λαμβάνουν αποφάσεις σε μια κεντρική τοποθεσία. Η διαχείριση προϊόντων γίνεται ευέλικτη, ευέλικτη και λειτουργική με τη σωστή πλατφόρμα λογισμικού.

Αξιόπιστη και αξιόπιστη ασφάλεια

Η ιδέα ότι το cloud στερείται αξιόπιστης ασφάλειας είναι εντελώς ξεπερασμένη. Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών cloud παρέχουν ανώτερη ασφάλεια δικτύου και ασφαλή υποδομή για να αντισταθούν σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και να περιλαμβάνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης αποκατάστασης καταστροφών. Οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν διατηρούν σχεδόν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας για τους επιτόπιους διακομιστές και τα συστήματά τους όπως οι πάροχοι υπηρεσιών cloud. Είναι αρκετά κοινό στις μέρες μας ότι η μετάβαση στο cloud θα βελτιώσει πραγματικά την ασφάλεια του δικτύου και της υποδομής σας αντί να τη μειώσει.

Όταν οι κατασκευαστές ενστερνίζονται τις δυνατότητες που χρησιμοποιούν το cloud, τα συστήματα και οι διαδικασίες τους γίνονται πολύ πιο αποτελεσματικά και ευέλικτα από πριν. Τα σχέδια μπορούν να εξελιχθούν ταυτόχρονα, και όχι σε μια γραμμική, στάσιμη λειτουργία, καθιστώντας τη διαδικασία κατασκευής πολύ καλύτερα εξοπλισμένη για να χειριστεί την αυξανόμενη πολυπλοκότητα των προϊόντων.

Επιλογή πλατφόρμας Cloud

Το cloud δεν είναι προ-εξοπλισμένο για να κάνει τη διαδικασία παραγωγής σας πιο αποτελεσματική. Θα θέλετε να βρείτε το κατάλληλο λογισμικό cloud που έχει σχεδιαστεί για κατασκευή. Όλο και περισσότερες πλατφόρμες cloud προσφέρουν στους κατασκευαστές βελτιωμένες διαδικασίες, οπότε πώς θα βρείτε την κατάλληλη για την εταιρεία σας; Κατά την έρευνα και τη δοκιμή της πλατφόρμας που είναι κατάλληλη για την εταιρεία σας, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Επιτρέπει η πλατφόρμα απρόσκοπτη ενσωμάτωση των υπαρχόντων δεδομένων σας;
  • Εξαλείφει η πλατφόρμα τα σιλό δεδομένων σας σε μια προσβάσιμη πηγή αλήθειας;
  • Μπορούν οι ομάδες σας να εργαστούν αποτελεσματικά και συνεργατικά στο σχεδιασμό προϊόντων;
  • Δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας σας;
  • Δημιουργούν χαρακτηριστικά που είναι χρήσιμα για την κατασκευή;
  • Προσφέρουν χρήσιμη υποστήριξη και καθοδήγηση κατά τη χρήση της πλατφόρμας τους;

Οι λύσεις SaaS που προσφέρουν την πιο ευελιξία, ασφάλεια και ισχυρές δυνατότητες χρησιμοποιούν το cloud για να τροφοδοτούν τις εφαρμογές τους και να διαχειρίζονται τα δεδομένα τους. Με τις δυνατότητες του cloud, οι εταιρείες SaaS μπορούν να κλιμακώσουν τις υπηρεσίες τους με βάση το τι χρειάζεται ο κάθε πελάτης για χωρητικότητα. Το cloud μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για τους κατασκευαστές που βρίσκουν το κατάλληλο λογισμικό για τις ανάγκες τους.

Αυθάδης είναι ένα παράδειγμα μιας εκκίνησης τεχνολογίας που χρησιμοποιεί το cloud για την παροχή συγκεκριμένης λειτουργικότητας εφαρμογής. Δημιουργήσαμε λογισμικό διαχείρισης χάρτη πορείας προϊόντων για να βοηθήσουμε τους κατασκευαστές να γίνουν πιο ευέλικτοι με σαφείς απεικονίσεις δεδομένων και μοναδικά χαρακτηριστικά ανταγωνιστικής ανάλυσης.