Οι ΗΠΑ απειλούν το Tiktok με πανελλαδική απαγόρευση – https://istanbulpost.com.tr

Οι ΗΠΑ απειλούν το Tiktok με πανελλαδική απαγόρευση – https://istanbulpost.com.tr

März 17, 2023 0 Von admin

Το κινεζικό δίκτυο Τικ Τοκ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους νέους. Στο ΜΑΣωστόσο, η πλατφόρμα βίντεο αντιμετωπίζεται με κριτική. Η Ουάσιγκτον ζητά να διαχωριστεί η εφαρμογή από τη μητρική εταιρεία Bytedance. Διαφορετικά, η εφαρμογή θα έπρεπε να υπολογίζει με απαγόρευση.

Η κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον απειλεί Τικ Τοκ με μια πιθανή απαγόρευση στο Ηνωμένες Πολιτείες αν η πλατφόρμα βίντεο, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους νέους, δεν αποσπαστεί από την κινεζική μητέρα Bytedance. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προέτρεψε τους Κινέζους ιδιοκτήτες της Tiktok να πουλήσουν τα μερίδιά τους στο εφαρμογή ή αντιμετωπίζουν πιθανή απαγόρευση στις ΗΠΑ, δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑΤο γραφείο του αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tiktok, Shou Zi Chew έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί ενώπιον του Κογκρέσο των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο αποεπένδυσης της Bytedance ως έσχατη λύση για να κατευνάσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των ΗΠΑ. ByteDance επιβεβαίωσε ότι το 60 τοις εκατό των μετοχών ανήκει σε παγκόσμιους επενδυτές, το 20 τοις εκατό ανήκει σε εργαζόμενους και το 20 τοις εκατό ανήκει στους ιδρυτές. Λόγω της εγγύτητας του Tiktok και της μητέρας ByteDance με την κινεζική κυβέρνηση, οι αρχές ασφαλείας φοβούνται ότι η Λαϊκή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει προσωπικά δεδομένα χρηστών ή θα τα χρησιμοποιήσει κατάχρηση για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη.

Η Tiktok και η κινεζική κυβέρνηση έχουν αρνηθεί τους ισχυρισμούς. «Αν ο στόχος είναι η προστασία της εθνικής ασφάλειας, η εκποίηση δεν λύνει το πρόβλημα: μια αλλαγή ιδιοκτησίας δεν θα επιβάλλει νέους περιορισμούς στη ροή δεδομένων ή την πρόσβαση», δήλωσε εκπρόσωπος της Tiktok. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια είναι η διαφανής προστασία των δεδομένων χρηστών και των συστημάτων των ΗΠΑ με βάση τις ΗΠΑ με αξιόπιστη επαλήθευση τρίτων.

Οι αρχές των ΗΠΑ και η Tiktok διαπραγματεύονται τις απαιτήσεις ασφάλειας δεδομένων για περισσότερα από δύο χρόνια. Δεν είναι σαφές εάν η κινεζική κυβέρνηση θα εγκρίνει μια πώληση. Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Μια απαγόρευση στις ΗΠΑ θα συνεπαγόταν σημαντικά νομικά εμπόδια. Η προσπάθεια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει το Tiktok κατά τη διάρκεια της θητείας του απέτυχε στα αμερικανικά δικαστήρια.