Ποιες είναι οι πιο σοβαρές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σχετικά με τα μεγάλα δεδομένα;

Ποιες είναι οι πιο σοβαρές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σχετικά με τα μεγάλα δεδομένα;

September 30, 2022 0 Von admin

Δεδομένης της αυξανόμενης σημασίας των μεγάλων δεδομένων και της αυξανόμενης εξάρτησης των επιχειρήσεων από την ανάλυση μεγάλων δεδομένων για την εκτέλεση των καθημερινών τους δραστηριοτήτων, είναι ασφαλές να πούμε ότι τα μεγάλα δεδομένα έχουν αλλάξει αμετάκλητα τον διαδικτυακό κόσμο για οποιονδήποτε διευθύνει μια ψηφιακή επιχείρηση ή ηλεκτρονικό επιχειρείν.

Οι ανεκτίμητες γνώσεις των μεγάλων δεδομένων είναι ουσιαστικός παράγοντας για την επιτυχία των επιχειρήσεων. Η πρόβλεψη των εποχιακών μπεστ σέλερ και η παροχή μιας βάσης για τη βελτίωση της σχέσης επωνυμίας-καταναλωτή είναι μόνο δύο τομείς της επιχειρηματικής διαχείρισης που διευκολύνονται από τις πληροφορίες που αποκαλύπτονται από τα μεγάλα δεδομένα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ειδικοί σε θέματα ασφάλειας τείνουν να αγνοούν τη «σκοτεινή» πλευρά των μεγάλων δεδομένων, παρά το γεγονός ότι πολλοί έχουν ενσωματώσει τις γνώσεις που δημιουργούνται από τα μεγάλα δεδομένα στον πυρήνα των εργασιών τους και εκμεταλλεύονται τη δύναμή τους για να ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές τους. .

Ενώ η «σκοτεινή πλευρά» του οτιδήποτε έχει σίγουρα ένα απαίσιο αποτέλεσμα, οι πολλοί κίνδυνοι και οι κίνδυνοι που συνδέονται με τα μεγάλα δεδομένα συχνά παραβλέπονται και αντιμετωπίζονται ως δευτερεύοντα ζητήματα. Οι ανησυχίες που σχετίζονται με τα μεγάλα δεδομένα εκτινάσσονται στην κορυφή της ιεραρχίας των «ανησυχιών για την ασφάλεια και το απόρρητο», καθώς η ισχύς που ασκείται από αυτές τις ιδέες για μεγάλα δεδομένα συνεχίζει να επεκτείνεται γρήγορα.

Για να βοηθήσουμε τους αναγνώστες μας να κατανοήσουν τη σοβαρότητα των πολλών κινδύνων ασφάλειας που σχετίζονται με τις πληροφορίες που δημιουργούνται από μεγάλα δεδομένα, δημιουργήσαμε ένα άρθρο που εστιάζει στις πιο πιεστικές ανησυχίες για το απόρρητο και προσφέρει στρατηγικές για την αντιμετώπισή τους.

1. Παραβιάσεις που καταλήγουν σε παρακώλυση της ιδιωτικής ζωής

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την κατάσταση του απορρήτου τους, ειδικά του διαδικτυακού τους απορρήτου, στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό οικοσύστημα, όπου φαινόμενα όπως η «φούσκα φίλτρου» και το «προσαρμοσμένο μάρκετινγκ» βρίσκονται σε άνοδο. Φαίνεται να υπάρχει μια συνεχής πτώση στο απόρρητο στο διαδίκτυο.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση της κυβερνοασφάλειας, το μέλλον μας μπορεί κάλλιστα να θυμίζει κάτι από οργουελιανό εφιάλτη. Όταν λαμβάνουμε υπόψη τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής που κατέστησαν δυνατές από τις πληροφορίες και τα αναλυτικά στοιχεία μεγάλων δεδομένων, η σοβαρότητα της κατάστασης γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρη.

Οι επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στην ασφάλεια είναι πολλές φορές μπροστά από την καμπύλη, επομένως θα πρέπει να αντλήσουμε τα στοιχεία μας από αυτές. Η NordVPN, προμηθευτής VPN, έχει σταθερή φήμη στον Καναδά, κυρίως λόγω της δέσμευσης της εταιρείας να διατηρεί ασφαλείς τις πληροφορίες των χρηστών.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση ότι ένα VPN βοηθά μόνο στην απεμπλοκή ιστότοπων ή αλλαγή της περιοχής σας στο Netflix για πρόσβαση σε μια πιο ποικιλόμορφη βιβλιοθήκη ταινιών/τηλεοπτικών εκπομπών, αυτά τα εργαλεία συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανωνυμίας και του απορρήτου των καταναλωτών κρυπτογραφώντας όλη την επισκεψιμότητα.

Συνειδητοποιώντας τη σημασία του απορρήτου και την αξία που έχουν οι ευαίσθητες πληροφορίες, είναι σημαντικό για την επιβίωση μιας εταιρείας να θεσπίσει μέτρα που να αποτρέπουν τη διατάραξη του απορρήτου των πελατών λόγω της αξίας που έχουν οι ευαίσθητες πληροφορίες.

2. Η ανωνυμία είναι δύσκολο να αποκτηθεί – Είναι ένα Fugazi

Η δυνατότητα να παραμένει κανείς ανώνυμος στο Διαδίκτυο εξακολουθεί να θεωρείται υπερδύναμη, που χρησιμοποιείται από ανθρώπους όπως οι μυστικοί δημοσιογράφοι και εκείνοι που ζουν σε χώρες με αυστηρούς περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται υπό έντονο έλεγχο τα τελευταία χρόνια.

Αναλύσεις μεγάλων δεδομένων καθιστά δύσκολο για οποιαδήποτε εταιρεία να διατηρήσει τα αρχεία δεδομένων εντελώς ανώνυμα. Λόγω της ετερογενούς φύσης των ακατέργαστων συνόλων δεδομένων πάνω στα οποία στηρίζονται οι γνώσεις μεγάλων δεδομένων, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να δημοσιοποιηθούν τα αναγνωριστικά χαρακτηριστικά των καταναλωτών, καταστρέφοντας τυχόν εναπομείνασα απόρρητο που μπορεί να έχουν.

Παρόλο που τα δεδομένα προορίζονται να είναι πλήρως «ανώνυμα», είναι κοινή πρακτική για πολλά μέλη του προσωπικού ασφαλείας να συνδυάζουν πολύτιμα αρχεία για να εντοπίσουν γρήγορα έναν χρήστη. Δεδομένου ότι σχεδόν κάθε μικρή ή μεσαία επιχείρηση Διαδικτύου χρησιμοποιεί λογισμικό χρηματοδότησης, τιμολόγησης και λογιστικής που φιλοξενείται από τρίτους στο cloud — και δεδομένου ότι αυτοί οι πάροχοι συχνά έχουν διαφορετικές πολιτικές για τα δεδομένα χρηστών — η ανωνυμοποίηση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

3. Αποτυχία συγκάλυψης δεδομένων σε περιβάλλον μεγάλων δεδομένων

Οι περισσότερες επιχειρήσεις σήμερα χρησιμοποιούν μια διαδικασία που ονομάζεται «Κάλυψη δεδομένων» για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών από τα αδιάκριτα βλέμματα στο Διαδίκτυο. Η απόκρυψη δεδομένων, γνωστή και ως συσκότιση δεδομένων, είναι η πρακτική της απόκρυψης ευαίσθητων πληροφοριών μέσω ενός ψευδούς μετώπου φαινομενικά αβλαβούς κειμένου ή αριθμών. Η κάλυψη δεδομένων χρησιμοποιείται συνήθως για την απόκρυψη ευαίσθητων δεδομένων από τα αδιάκριτα μάτια.

Απόκρυψη δεδομένων θα μπορούσε να αποτύχει εντελώς εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και, κατά συνέπεια, την ανωνυμία πολλών ατόμων που ασχολούνται με την ανάλυση μεγάλων δεδομένων. Οι εταιρείες συχνά παραβλέπουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τα μεγάλα δεδομένα, γεγονός που μεγεθύνει τις απειλές για το απόρρητο των χρηστών.

Για να λυθεί το πρόβλημα του τρόπου λειτουργίας της απόκρυψης δεδομένων με μεγάλα δεδομένα, οι επιχειρήσεις πρέπει να εφαρμόσουν μια αυστηρή πολιτική που να διευκρινίζει τα κριτήρια για την απόκρυψη δεδομένων και να διασφαλίζει ότι τηρούνται από όλους τους εργαζόμενους.

4. Τα Big Data Insights καταλήγουν σε διακρίσεις

Θα πίστευε κανείς ότι καθώς η ανθρωπότητα εξελίσσεται και αγκαλιάζει την άφιξη της ψηφιακής εποχής, ο ρατσισμός και άλλες μορφές απροκάλυπτης προκατάληψης θα έμεναν στη σκόνη, αλλά δυστυχώς, παραμένουν διάχυτα προβλήματα με μόνιμες συνέπειες.

Παρά το γεγονός ότι η προκατάληψη εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε κλάδο, η ενσωμάτωση πληροφοριών και αναλυτικών στοιχείων μεγάλων δεδομένων επέτρεψε στις επιχειρήσεις να μάθουν τη φυλή ενός ατόμου και να χρησιμοποιήσουν αυτή τη γνώση προς όφελός τους.

Για παράδειγμα, μια τράπεζα μπορεί να χρησιμοποιήσει προγνωστική ανάλυση να μάθει ότι ένας αιτών δάνειο είναι μέλος μιας συγκεκριμένης φυλετικής ομάδας και στη συνέχεια να απορρίψει την αίτησή του· Αυτή η πρακτική, γνωστή ως «αυτοματοποιημένη διάκριση», έχει κερδίσει ευρεία προσοχή τα τελευταία χρόνια.

5. Όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τα πνευματικά δικαιώματα καθίστανται άκυρα

Ένα άλλο ζήτημα που καθιστά την ενσωμάτωση μεγάλων δεδομένων σε οργανισμούς αρκετά δύσκολη είναι το γεγονός ότι σε ένα περιβάλλον που καθοδηγείται από μεγάλα δεδομένα, η απόκτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μπορεί να είναι μια εξαιρετικά δύσκολη εργασία και, ως εκ τούτου, αγνοείται τελείως.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους είναι τόσο δύσκολο να αποκτήσετε διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη σημερινή εποχή των μεγάλων δεδομένων είναι επειδή χρειάζεται τόσος χρόνος για να επικυρωθεί η μοναδικότητα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας μεταξύ της προσβάσιμης βάσης δεδομένων πληροφοριών, γι‘ αυτό και συχνά απορρίπτεται.

Επιπλέον, σε έναν κόσμο όπου τα μεγάλα δεδομένα κυριαρχούν, τα πνευματικά δικαιώματα είναι ως επί το πλείστον άσχετα λόγω της ευκολίας χειραγώγησης των δεδομένων. Κατά συνέπεια, αυτό οδηγεί στην εξαφάνιση τυχόν δικαιωμάτων που κερδίζονται από τη δημιουργία κάτι πρωτότυπου.

Τυλίγοντας

Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του άρθρου, ο αναγνώστης θα κατανοήσει τη σοβαρότητα της «Κατάστασης των Μεγάλων Δεδομένων» και τις μυριάδες ανησυχίες περί απορρήτου που προκύπτουν σε ένα περιβάλλον που βασίζεται σε δεδομένα. Μπορούμε μόνο να κρατήσουμε σταυρωμένα τα δάχτυλά μας ότι τα προαναφερθέντα προβλήματα απορρήτου λαμβάνουν την προσοχή που τους αξίζει από τα ιδρύματα και ότι λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπισή τους.