Στατικά Πολυμέσα |  Ψηφιακή Εβδομάδα – 23 Μαρτίου

Στατικά Πολυμέσα | Ψηφιακή Εβδομάδα – 23 Μαρτίου

März 25, 2023 0 Von admin

Η σύνοψη αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει τις κριτικές μου για νέες ταινίες στους κινηματογράφους, όπως το „Inside“ με τον Willem Dafoe και το „Moving On“, όπου επαναλαμβάνω τις κυρίες „Grace and Frankie“, Jane Fonda και Lily Tomlin.

In-Theater/Streaming Κυκλοφορίες της Εβδομάδας
Μέσα (Λειτουργίες εστίασης)

Μέσα (Λειτουργίες εστίασης)

Ο Willem Dafoe είναι σχεδόν η όλη παράσταση σε αυτήν την κλειστοφοβική ιστορία ενός ληστή που παγιδεύεται μέσα σε ένα διαμέρισμα υψηλής τεχνολογίας ενώ κλέβει πολύτιμα έργα τέχνης όταν οι ηλεκτρονικές έξοδοι αποτυγχάνουν – και ο ιδιοκτήτης, που ταξιδεύει πάντα, δεν επιστρέφει ποτέ. Η έξυπνη αλλά δυσάρεστη ματιά του σκηνοθέτη Βασίλη Κατσούπη και του συγγραφέα Μπεν Χόπκινσαν για την απομόνωση και την ψυχική αποσύνθεση έχει ανησυχητικές στιγμές ανησυχίας, αλλά μόλις ο Νταφόε μπει μέσα στο κλουβί του, υπάρχουν τόσες πολλές παραλλαγές στη λειτουργία επιβίωσης πριν ξεκινήσει ένας ορισμένος ταραχή – για τον θεατή ως καθώς και ο πρωταγωνιστής. Ίσως μια μικρή διάρκεια 30 λεπτών να ήταν πιο έντονα ενοχλητική, αλλά ο Νταφόε τα δίνει όλα, διατηρώντας το ενδιαφέρον παρά την μονόπλευρη αφήγηση.

Επιστροφή στο Drive-In (Noisy Bird)

Επιστροφή στο Drive-In (Noisy Bird)

Η σκηνοθέτις Έιπριλ Ράιτ ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να ελέγξει την υγεία ενός από τους τελευταίους προμαχώνες του ανεξάρτητου κινηματογράφου, ιδιαίτερα στον απόηχο της πανδημίας: του οδηγού. Βρίσκει έναν ασθενή στα τελευταία του πόδια αλλά εξακολουθεί να κρέμεται εκεί παρ‘ όλα τα εμπόδια στο δρόμο του. Επίσκεψη 11 τοποθεσιών από βορρά προς νότο και από ακτή σε ακτή. Ο Ράιτ απορροφά πολύ τοπικό χρώμα σε μέρη όπως τα προάστια του Μπάφαλο, όπου το Transit Drive-In —ένα μέρος στο οποίο πήγα πολλές φορές μεγαλώνοντας— εξακολουθεί να λειτουργεί. Η νοσταλγία διαποτίζει αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στην Americana.

The Magic Flute (Shout Studios)

The Magic Flute (Shout Studios)

Η λανθασμένη ενημέρωση-προσαρμογή της κλασικής όπερας του Μότσαρτ από τον Florian Sigl επαναπροσδιορίζει τους ήρωες, τις ηρωίδες και τους κακούς της μέσα από τα μάτια ενός νεαρού φοιτητή μουσικής, που πέφτει στον κόσμο των παραμυθιών που επινοεί ο λιμπρετίστας Emanuel Schikaneder. Υπάρχουν αξέχαστες στιγμές, χάρη σε κάποιες εκθαμβωτικές οπτικές ακμές. κρίμα που η μουσική (τραγουδισμένη στα αγγλικά) δεν ακούγεται ιδιαίτερα καλά—μόνο η ωραία Γαλλίδα σοπράνο Sabine Devieilhe καρφώνει τέλεια την κλασική άρια της Βασίλισσας της Νύχτας. Και η κράτηση της ταινίας με μέτριες ποπ μελωδίες λέει περισσότερα για τους κινηματογραφιστές παρά για τον Μότσαρτ.

Moving On (Αξιοθέατα στο δρόμο)

Moving On (Αξιοθέατα στο δρόμο)

Η Τζέιν Φόντα και η Λίλι Τόμλιν έχουν πάρει πολλά χιλιόμετρα από το κωμικό ζεύγος τους στη κωμική σειρά του Netflix, Grace and Frankie: πρώτα με το «80 for Brady» και τώρα συνεργάζονται για αυτήν την κατά διαστήματα αστεία μαύρη κωμωδία-εκδίκηση για δύο γυναίκες που παρευρίσκονται για πολλά χρόνια. η κηδεία μιας φίλης για να αντιμετωπίσει τον απείθαρχο, αγκαθωτό χήρο της. Ο Τόμλιν και η Φόντα απολαμβάνουν υπέροχα χιλιόμετρα από την εξυπηρετική αλλά κλισέ υπόθεση του συγγραφέα-σκηνοθέτη Paul Weitz, ο Malcolm McDowell ζωντανεύει το απόθεμα του κακού άντρα και η σχετική συντομία της ταινίας (80 λεπτά) τον βοηθά να μην πηδήξει τον καρχαρία μπροστά του, προβλέψιμα αλλά ικανοποιητικά. τελειώνει.

4K/UHD Έκδοση της εβδομάδας
Rocky-The Knockout Collection (Warner Bros)

Rocky-The Knockout Collection (Warner Bros)

Ο αρχικός „Rocky“, νικητής του Όσκαρ καλύτερης ταινίας του 1976 και σκηνοθεσία με ακρίβεια από τον John G. Avildsen, παραμένει το απόλυτο παραμύθι για (σχεδόν) πλούσιο παραμύθι σχεδόν μισό αιώνα αργότερα. Κρίμα που οι συνέχειές του έγιναν σταδιακά πιο τεχνάσματα, από την απόλυτα εύλογη ρεβάνς του II με το Apollo Creed μέχρι την κωμική εκδοχή του III να πολεμάς τον Mr. T (ως Clubber Lang) μέχρι τη μάχη του IV Ψυχρού Πολέμου „εμείς εναντίον τους“ με τον Ρώσο Ivan Drago. Ο Σταλόνε γίνεται λιγότερο ελκυστικός με κάθε διαδοχική ταινία, ενώ η Talia Shire -σπαρακτική στο πρωτότυπο- δεν έχει να κάνει όσο προχωρούν οι ιστορίες. Ωστόσο, υπάρχουν εκείνες οι πάντα συναρπαστικές σεκάνς πυγμαχίας. Αυτό το σετ συγκεντρώνει τις τέσσερις πρώτες ταινίες—και μια σκηνοθετική περικοπή της IV, για την πρώτη τους εισβολή στο UHD, που δείχνει εξαιρετικά κοκκώδης σε όλη τη διάρκεια. Ένας επιπλέον δίσκος Blu-ray συγκεντρώνει τα πρόσθετα, κυρίως από την αρχική ταινία, αλλά και από ένα νέο, ωριαίας διάρκειας «Making of Rocky vs. Drago: Keep Punching», με οδηγό τον ίδιο τον Stallone.

Εκδόσεις Blu-ray της εβδομάδας
Η Leonor Will Never Die (Music Box Films)

Η Leonor Will Never Die (Music Box Films)

Το επιπόλαιο, αν και διασκεδαστικό χαρακτηριστικό της Μαρίκα Ραμίρεζ Εσκομπάρ ακολουθεί τη Λεονόρ, που έχει αποσυρθεί από τον κινηματογράφο, που ξεσκονίζει ένα παλιό σενάριο – και, αφού χτυπιέται στο κεφάλι από μια τηλεόραση που πέφτει, μπαίνει στην πραγματικότητα στη δική της ιστορία στην οθόνη. Υπάρχει άφθονη εξυπνάδα, αλλά ο αρχικός ελιγμός εκτροπής μεταξύ της πραγματικής και της σεναριακής ζωής της Leonor -που παρουσιάζεται πονηρά σε διαφορετικές αναλογίες- σύντομα γίνεται επαναλαμβανόμενος. Έτσι, παρόλο που η Sheila Francisco είναι μια υπέροχη Leonor, η ταινία της (όπως το Inside) μπορεί να είχε μια πιο ικανοποιητική ταινία. Υπάρχει μια εξαιρετικά καλή μεταφορά hi-def. έξτρα είναι ο σχολιασμός, η συνέντευξη και η μικρού μήκους ταινία του Εσκομπάρ καθώς και μια ταινία μεγάλου μήκους.

Let It Be Morning (Cohen Media)

Let It Be Morning (Cohen Media)

Όπως σε προηγούμενα έργα του, όπως το «The Band’s Visit», η τελευταία τολμηρή ταινία του συγγραφέα-σκηνοθέτη Eran Kolirin βαδίζει σε ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στη μαύρη κωμωδία και την απόλυτη τραγωδία. Ο παλαιστινιακής καταγωγής Ισραηλινός πολίτης Sami, επιστρέφοντας στη γενέτειρά του από την Ιερουσαλήμ για τον γάμο του αδερφού του -και όπου ξανασμίγει με την εν διαστάσει σύζυγό του Mira, την οποία απατά με έναν συνάδελφό του- βρίσκεται κολλημένος όταν οι στρατιωτικές αρχές ξαφνικά αρχίζουν να χτίζουν έναν τοίχο ως μέρος τοπικού αποκλεισμού. Ο Κολιρίν βρίσκει ξεκάθαρα τόσο χιούμορ όσο και τρόμο σε αυτή τη ρεαλιστική αλλά προφανώς παράλογη κατάσταση, η οποία διπλασιάζεται ως αιχμηρή σάτιρα των ισραηλινο-παλαιστινιακών σχέσεων. Το υπέροχο καστ ηγείται από τον Alex Bacri στο ρόλο του Sami και την Juna Suleiman ως την ψυχωμένη Mira.

Κυκλοφορία DVD της εβδομάδας
Goliath (Distrib Films US)

Goliath (Distrib Films US)

Εν μέρει κηρυγματικό αλλά εξαιρετικά συναρπαστικό, το οικολογικό θρίλερ του Frédéric Tellier παρουσιάζει έξυπνα αρκετούς χαρακτήρες – έναν περιβαλλοντικό δικηγόρο που παλεύει για τα θύματα, έναν επιδέξιο λομπίστες για έναν όμιλο χημικών και μια γυναίκα της οποίας η θανατηφόρα ασθένεια του συζύγου προκλήθηκε από χημικές ουσίες στο έδαφος – για να πει στους περίπλοκη ιστορία για το πώς οι επιφυλακτικές κυβερνήσεις προσπαθούν να χωρίσουν τη διαφορά μεταξύ ασφάλειας και καπιταλισμού. Μερικές ταραχώδεις στιγμές παίρνουν πίσω τις συναρπαστικές αντιπαραθέσεις αυτών των ανόμοιων (και συχνά απελπισμένων) ανθρώπων, που διαδραματίζονται επιτακτικά από ένα καστ με επικεφαλής τον Gilles Lellouche (δικηγόρο), τον Pierre Niney (λόμπι) και την Emmanuelle Bercot και τη σπουδαία Marie Gillian ως γυναίκες επηρεάζονται προσωπικά από την εταιρική προδοσία και τραμπουκισμό.