Το Thadow of the Kremlin κρέμεται από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Danone στη Ρωσία – https://istanbulpost.com.tr

Το Thadow of the Kremlin κρέμεται από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Danone στη Ρωσία – https://istanbulpost.com.tr

März 18, 2023 0 Von admin

Αρκετά Ρωσικές εταιρείεςσυμπεριλαμβανομένων ορισμένων που συνδέονται με το περιβάλλον του Νικολάι ΠατρούσεφΓραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας και έμπιστος του Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών, έχουν προσφερθεί εθελοντικά στοακε πάνω από τον Danone‘δραστηριότητες στη χώρα.

Danone‚μικρό Ρωσικές δραστηριότητες άνοιξε τις ορέξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, που επιβεβαιώνουν εν μέρει αυτές του ρωσικού πρακτορείου Τύπου Prime, μισή ντουζίνα Ρωσικές εταιρείες, ορισμένοι από τους οποίους διευθύνονται από επιχειρηματίες κοντά στο Κρεμλίνο, επικοινώνησαν με τον γαλλικό όμιλο αγροδιατροφής. Η τελευταία, η οποία ήταν μια από τις πρώτες πολυεθνικές που ίδρυσαν στη χώρα τον Αύγουστο του 1992, λίγους μήνες μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι θέτει προς πώληση το υποκατάστημά της για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. ρωσικής καταγωγής, που αντιπροσωπεύει το 90% των δραστηριοτήτων της Danone στη χώρα αυτή και το 5% των ομαδικών πωλήσεων. Ο επίλογος μιας περιπέτειας που έφτασε στο αποκορύφωμά της το 2010 όταν η γαλλική εταιρεία, με την υποστήριξη του πρώην σκιέρ Jean-Claude Killy, κοντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατέλαβε τον ρωσικό όμιλο γαλακτοκομικών Unimilk και έκανε τη Ρωσία δεύτερη αγορά.

Ο Damate συνδέεται με τράπεζα υπό κυρώσεις

Μεταξύ των ρωσικών εταιρειών που είναι υποψήφιες για εξαγορά είναι, αναπάντεχα, τα μεγαθήρια της βιομηχανίας τροφίμων Rusagro, που ειδικεύεται στην καλλιέργεια φυτών και ζάχαρης, η EkoNiva-APK, παρούσα στο γάλα, ή ακόμα και η Cherkizovo, η δραστηριότητα της οποίας είναι κυρίως αφιερωμένη στη γεωργία. ζώα ή πουλερικά. Αλλά πίσω από αυτές τις μεγάλες εταιρείες, άλλοι υποψήφιοι βρίσκονται σε επιφυλακή και θα πρέπει να ωθήσουν τις συμβουλές της Danone σε αυτή τη μεταβίβαση, της επενδυτικής τράπεζας Rothschild and Co και της δικηγορικής εταιρείας Bredin Prat, σε εις βάθος έρευνες. Αυτή είναι ιδιαίτερα η περίπτωση της Damate, του κορυφαίου παραγωγού κρέατος γαλοπούλας στη Ρωσία. Σύμφωνα με τις δυτικές πληροφορίες, ο ιδρυτής της Damate, Naum Babaev, είναι κοντά στον Dmitri Patrushev, εκπαιδευμένο στην Ακαδημία FSB (υπεύθυνος για τις εσωτερικές πληροφορίες, κύριος διάδοχος της KGB) και νυν Υπουργός Γεωργίας. Είναι πάνω από όλα γιος του Nikolai Patrushev, γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας, επικεφαλής της FSB από το 1999 έως το 2008 και έμπιστος του Vladi.